Liverpool voor een duurzame garderobe

Liverpool voor een duurzame garderobe

Liverpool voor een duurzame garderobe

Liverpool is een modemerk dat niet alleen stijlvolle kleding produceert, maar ook aandacht heeft voor duurzaamheid. Het merk heeft de UN Fashion Industry Charter for Climate Action ondertekend en is vastbesloten om een positieve impact te hebben op onze planeet. In dit artikel zullen we de duurzame inspanningen van Liverpool bespreken en waarom deze belangrijk zijn voor jouw garderobe.

 

   "Sustainability isn’t news, but it is right and it’s important."

Deze woorden van de design director van Liverpool onderstrepen de filosofie van het merk. Liverpool begrijpt dat de mode-industrie een impact heeft op onze planeet en dat het onze verantwoordelijkheid is om die impact te minimaliseren. Het merk is toegewijd aan het verminderen van hun waterverbruik met 30% in 2025 en 50% in 2030, het verduurzamen van al hun denim tegen 2022 en al hun producten tegen 2030, en het verminderen van hun uitstoot van broeikasgassen met 30% tegen 2030.

 

Maar het gaat niet alleen om het verminderen van hun impact op het milieu. Liverpool wil ook kleding creëren die modieus en duurzaam is. Hun Eco-Collection biedt stijlvolle denimstijlen die zo min mogelijk effect hebben op onze planeet. Liverpool gelooft dat mode en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en dat we als consumenten de kans hebben om "de wereld beter te dragen".

 

Als consument kun je ook een verschil maken. Door te kiezen voor duurzame merken zoals Liverpool draag je bij aan een betere toekomst voor onze planeet. Het is belangrijk om te investeren in kwaliteitsvolle kleding die lang meegaat, en die je ook na een paar seizoenen nog met plezier draagt. Kleding die niet snel verslijt of uit de mode raakt, is niet alleen duurzaam maar ook kostenbesparend op lange termijn.