Retourneren

Hoe retourneer ik een artikel?

Wanneer je een artikel om wat voor reden dan ook retour wenst te sturen, kun je dit binnen 30 dagen na ontvangst retour sturen via Returnista. Dit doe je met DHL.

Voer je bestelnummer en e-mailadres in op de retourpagina van Returnista - deze link heb je ook ontvangen in de orderbevestigingsmail. Je komt nu in je eigen omgeving om jouw artikelen te retourneren. Je ziet hier de door jouw bestelde artikelen, welke je kunt aanvinken om te retourneren. Selecteer vervolgens de reden van de retour.

Nadat je alle artikelen hebt aangevinkt die je retour wilt sturen en een reden hebt geselecteerd, kun je klikken op ‘Product retourneren’. Hierna wordt een retourlabel voor je aangemaakt en ontvang je deze in je e-mail. Geef het pakket af bij een DHL-punt. De locaties bij u in de buurt vindt u op https://www.dhlparcel.nl/nl/consument/dhl-servicepoints.

Mocht het retour sturen van de artikelen niet lukken, willen we je vragen eerst contact op te nemen met de klantenservice van Returnista of Martenso alvorens je het pakket terugstuurt.

 

Hoe kan ik een artikel omruilen?

Bij Martenso is het mogelijk om artikelen om te ruilen. Ook dit regel je - binnen 30 dagen na ontvangst - eenvoudig met Returnista.

Voer je bestelnummer en e-mailadres in op de retourpagina van Returnista - deze link heb je ook ontvangen in de orderbevestigingsmail. Je komt nu in je eigen omgeving om jouw artikelen te retourneren. Je ziet hier de door jouw bestelde artikelen, welke je kunt aanvinken om te retourneren.

Selecteer het product dat je om wilt ruilen en ga voor de optie ‘Ontvang de juiste maat’. Kies de maat die je graag wilt ontvangen en klik vervolgens op ‘Selecteer’.
De verzending van een nieuw product is gratis.

Herhaal dit proces zo nodig mocht je nog meer producten willen omruilen. Als je klaar bent klik je op ‘Bevestigen’ rechts onderin. Vervolgens kom je op het product overzicht terecht. Als dit klopt bevestig je de selectie.

Als je alle stappen bent doorlopen wordt er een retourlabel aangemaakt voor de artikelen die je om wilt ruilen en ontvang je deze in je e-mail. Geef het pakket af bij een DHL-punt. De locaties bij u in de buurt vindt u op https://www.dhlparcel.nl/nl/consument/dhl-servicepoints.

  Mocht het retour sturen van de artikelen niet lukken, willen we je vragen eerst contact op te nemen met de klantenservice van Returnista of Martenso alvorens je het pakket terugstuurt.

  Retourbedrag op een Martenso giftcard + €10 extra shop tegoed

  Je kunt er ook voor kiezen om jouw retourbedrag te bewaren zodat je deze later kunt besteden bij Martenso. Je ontvangt dit bedrag op een giftcard van ons per e-mail. Als bedankje ontvang je van ons €10 extra shop tegoed op de giftcard als je voor deze optie kiest! De giftcard heeft geen vervaldatum en kan ook in delen besteed worden.

  Je kunt voor deze optie kiezen tijdens het aanmelden van jouw retour via Returnista. Zodra je retourzending bij ons binnen is gekomen en verwerkt ontvang je de giftcard met tegoed via mail van ons. Bewaar deze mail goed voor het geval je het tegoed in delen wil besteden.

  Wanneer je het onbestede bedrag in wil zien kan dit via de giftcard mail. Klik op 'view gift card balance' en zo krijg je het (resterende) bedrag te zien.

   

  Wanneer krijg ik het aankoopbedrag terug?

  Martenso garandeert dat je voor alle geretourneerde artikelen je geld terugkrijgt, op voorwaarde dat de artikelen in originele conditie worden geretourneerd. Dit houdt in dat de artikelen zo origineel en oorspronkelijk als mogelijk geretourneerd worden en, voor zover mogelijk, alle labels of etiketten nog aan/op het artikel zitten. Mocht je een gedragen product hebben teruggestuurd dan kunnen wij daar eventueel kosten voor in rekening brengen.

  Geld terug: een retourbetaling van het aankoopbedrag van een of meer geretourneerde artikelen doen wij zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding. Per e-mail laten wij je weten dat we de retourbetaling hebben uitgevoerd middels het versturen van een credit nota. Het bedrag wordt terugbetaald via dezelfde betaaloptie als waarmee je je aankoop hebt betaald.

  Hebben jullie mijn retourzending ontvangen?
  Zodra je retourzending is aangekomen in het magazijn en in behandeling is genomen, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail. Wanneer je gebruik maakt van onze retourservice via Returnista dan zal dit veelal binnen een week het geval zijn. Mocht je het pakket echter met een eigen koerier verzenden dan kan dit langer duren.

  Ik heb een verkeerd of kapot artikel ontvangen. Wat nu?
  Een enkele keer kan het voorkomen dat je een verkeerd of kapot artikel ontvangt. Mocht dit het geval zijn dan spijt ons dat enorm. Neem alsjeblieft contact op met de klantenservice, zodat wij zo spoedig mogelijk voor een passende oplossing kunnen zorgen.