Jouw kantoor look

Jouw kantoor look

Jouw kantoor look

Het is belangrijk om op het werk een professionele uitstraling te hebben, en je kledingkeuze speelt hierbij een grote rol. Of je nu in een informele omgeving werkt of een strikt dresscode hebt, er zijn altijd manieren om je look te upgraden en er stijlvol uit te zien. In deze blog geven we je een aantal tips om je kantoor look te verbeteren.

 

   Kies voor tijdloze basics

Het is belangrijk om te investeren in tijdloze kledingstukken die je op verschillende manieren kunt combineren. Denk hierbij aan een goed zittende blazer, een witte blouse, een zwarte broek en een paar pumps. Deze basics kun je eindeloos combineren en zijn geschikt voor vrijwel elke werkomgeving.

 

   Let op de dresscode

Elk kantoor heeft zijn eigen dresscode, en het is belangrijk om je hieraan te houden. Als je niet zeker weet wat er van je verwacht wordt, vraag dit dan na bij HR of je manager. Zo voorkom je dat je onder- of overdressed op het werk verschijnt.

 

   Kies de juiste accessoires

Accessoires kunnen een outfit maken of breken. Kies daarom voor accessoires die passen bij je outfit en bij de dresscode van je werk. Een paar klassieke oorbellen, een mooie ketting of een stijlvolle handtas kunnen je look net dat beetje extra geven.

 

   Zorg voor een goede pasvorm

Niets is zo belangrijk als een goede pasvorm. Zorg ervoor dat je kleding niet te strak zit en ook niet te los. Een goed zittend kledingstuk geeft je niet alleen een professionele uitstraling, maar ook meer zelfvertrouwen.

 

   Vergeet niet te strijken

Een gekreukelde blouse of broek kan je hele look verpesten. Zorg er daarom voor dat je kleding altijd gestreken en netjes is. Maak er een gewoonte van om je kleding de avond van tevoren klaar te leggen en te strijken als dat nodig is.

 

   Experimenteer met kleur

Kleur kan je look net dat beetje extra geven en zorgen voor een frisse uitstraling. Experimenteer met kleuren die passen bij je huidskleur en haarkleur. Houd je outfit verder wel rustig en combineer maximaal drie kleuren.

 

   Draag comfortabele schoenen

Op het werk breng je vaak veel tijd door op je voeten. Kies daarom voor comfortabele schoenen die er ook nog eens stijlvol uitzien. Een paar pumps of ballerina's kunnen je outfit net dat beetje extra geven.

 

   Vergeet je persoonlijke stijl niet

Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de dresscode en een professionele uitstraling, is het ook belangrijk om je persoonlijke stijl niet te vergeten. Voel je je prettig in een bepaalde stijl of kleur, laat dit dan terugkomen in je kledingkeuze.

 

Met deze tips zal je er stijlvol en professioneel uitzien op het werk, terwijl je toch trouw blijft aan je eigen stijl. Onthoud dat je kleding een belangrijk onderdeel is van je professionele uitstraling en investeer daarom in tijdloze basics, let op de dresscode, kies de juiste accessoires en zorg voor een goede pasvorm en gestreken kleding. Met deze simpele aanpassingen kun je een groot verschil maken en met zelfvertrouwen aan het werk gaan.