Tips voor het dragen van prints

Tips voor het dragen van prints

Tips voor het dragen van prints

Prints zijn een geweldige manier om een outfit op te fleuren en je persoonlijkheid te laten zien. Of je nu kiest voor een subtiele bloemenprint of een opvallende luipaardprint, prints zijn een leuke manier om je garderobe een boost te geven. Maar hoe combineer je prints en patronen op de juiste manier? Hier zijn enkele tips:

 

  1. Mix en match

Een van de beste manieren om prints te dragen is door ze met elkaar te mixen en matchen. Combineer bijvoorbeeld een gestreepte blouse met een bloemenrok of draag een luipaardprint blouse met een geruite broek. Zorg er wel voor dat de kleuren bij elkaar passen en dat de prints niet te druk zijn.

 

  1. Houd het simpel

Als je net begint met het dragen van prints, kun je het beste beginnen met een simpel patroon. Kies bijvoorbeeld voor een gestreept shirt of een polkadot rok. Op die manier kun je wennen aan het dragen van prints zonder dat het te overweldigend wordt.

 

  1. Kies voor contrast

Prints kunnen ook goed gecombineerd worden met effen kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een gestreepte top met een effen broek of draag een bloemenrok met een effen shirt. Zo krijgt je outfit een mooie balans en blijft het geheel rustig.

 

  1. Speel met accessoires

Als je niet zeker weet hoe je prints moet combineren, kun je altijd spelen met accessoires. Draag bijvoorbeeld een sjaal met een print of kies voor een tas met een opvallende print. Op die manier kun je toch een beetje experimenteren zonder dat het te overdreven wordt.

 

  1. Let op de verhoudingen

Als je verschillende prints combineert, let dan op de verhoudingen. Zorg ervoor dat de prints niet te groot of te klein zijn in vergelijking met elkaar. Combineer bijvoorbeeld een kleine stippenprint met een grote bloemenprint voor een mooi contrast.

 

  1. Combineer met neutrale kleuren

Als je niet zeker weet welke kleuren goed bij elkaar passen, kun je prints het beste combineren met neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs en beige. Op die manier krijgt je outfit een mooie balans en komen de prints goed tot hun recht.

 

Prints zijn een geweldige manier om je garderobe een boost te geven en je persoonlijkheid te laten zien. Of je nu kiest voor een subtiele print of een opvallende print, zorg ervoor dat je de prints op de juiste manier combineert. Gebruik bovenstaande tips om te experimenteren met prints en ontdek wat het beste bij jou past!