Duurzaamheid bij Ilse Jacobsen

Duurzaamheid bij Ilse Jacobsen

Duurzaamheid bij Ilse Jacobsen


Bij Martenso vinden we het belangrijk om duurzame merken aan te bieden. Eén van die merken is Ilse Jacobsen, een Deens merk dat groene energie en een zero waste policy gebruikt tijdens de productie van hun kleding. Dit zorgt ervoor dat de kleding van Ilse Jacobsen niet alleen stijlvol is, maar ook een positieve bijdrage levert aan de wereld.

 

Ilse Jacobsen gebruikt materialen die zijn voorzien van het OEKO-TEX® 100 keurmerk, wat betekent dat de stoffen milieuvriendelijk zijn geproduceerd en geen schadelijke stoffen bevatten. Bovendien heeft Ilse Jacobsen ecorepel® in al hun softshell regenjassen verwerkt. Deze coatingtechnologie op basis van paraffine zorgt voor een hoge mate van water- en vuilafstoting. Dit betekent dat de jassen een onzichtbaar schild hebben dat beschermt tegen water en vuil. Ook blijft de afwerking ten minste 30 wasbeurten behouden, zelfs bij intensief gebruik.

 

Een ander voordeel van ecorepel® is dat het ademend vermogen van de stof intact blijft. Dit komt doordat de paraffineketens zich met ademende tussenruimtes rond de individuele vezels van de stof wikkelen. Daarnaast is ecorepel® 80 tot 100% biologisch afbreekbaar in overeenstemming met OECD 302 B*. Dit betekent dat het materiaal fundamenteel biologisch afbreekbaar is. Ecorepel® is compleet vrij van fluorkoolstof en perfluorkoolstof, omdat het wordt vervaardigd op basis van paraffine.

 

Met de duurzame keuzes die Ilse Jacobsen maakt, dragen zij bij aan een betere wereld. Wij zijn blij dat we dit merk aan kunnen bieden bij Martenso en hopen dat steeds meer mensen kiezen voor duurzame kleding.