NYDJ vermindert impact van jeansproductie op het milieu

NYDJ vermindert impact van jeansproductie op het milieu

NYDJ vermindert impact van jeansproductie op het milieu

Jeans zijn een van de meest populaire kledingstukken ter wereld. Ze zijn gemakkelijk te combineren en ideaal voor als je niet weet wat je aan moet trekken. Maar wist je dat de productie van jeans een enorme impact heeft op het milieu? NYDJ heeft daarom Water-Conscious Denim geïntroduceerd, waarmee ze hun steentje bijdragen aan het verminderen van de milieu-impact.

 

De productie van jeans is erg intensief en vereist veel water. Het kost maar liefst 8.000 liter water om één paar jeans te produceren. Dit betekent dat het produceren van één persoon zijn/haar jeans gemiddeld tienduizenden liters water kost. De productie van jeans is daardoor een van de meest vervuilende processen in de mode-industrie. Bovendien gaat er veel water verloren dat ook voor andere doeleinden gebruikt had kunnen worden.

 

NYDJ is zich bewust van de populariteit van jeans en de impact die de productie heeft op het milieu. Daarom gebruiken ze al enkele jaren innovatieve technologieën om hun waterverbruik te verminderen. Dankzij waterbesparende technologieën hebben ze hun waterverbruik met 50% kunnen verminderen. Meer dan 80% van hun collectie bestaat nu uit Water-Conscious Denim. De jeans die ze produceren worden gewassen in volledig gerecycled water, waardoor ze miljoenen liters water per jaar besparen. Ze geloven dat deze innovatie bijdraagt aan een bewustere mindset als het gaat om water en de mode-industrie. Door hun exclusieve collectie duurzame denim en tops te dragen, gemaakt van 100% biologisch katoen, gerecyclede materialen en milieuvriendelijke technologieën, kun je zelf ook bewuster shoppen.