Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

Ken je alle symbolen die in de label van je broek staan? Hier staat precies vermeldt op welke manier je je kleding moet wassen, belangrijk om dit etiket, voordat je broek in de was doet, goed te bestuderen, zodat deze langer mooi blijven. 

Wastips

Kies voor een lagere temperatuur

Op het label vind je de hoogste temperatuur waar de Martenso broeken op mogen worden gewassen, maar bij voorkeur kies je voor een lagere temperatuur om energie te besparen. De meeste wasmiddelen werken net zo goed bij lagere temperaturen. Wij raden aan om de broeken op 30°C te wassen. Op deze manier houd je de kleur en pasvorm zo lang mogelijk mooi.

Kleding niet onnodig wassen

Was de broeken alleen als deze echt vies zijn. Vaak is het voldoende om de jeans te laten luchten of wat af te borstelen.

Hang je was te drogen

 Bij voorkeur hang je je was te drogen en maak je geen gebruik van een wasdroger. De droger verbruikt veel energie, maar het zorgt ook voor verslechtering van je kleding. Zo kan bijvoorbeeld het elasthaan knappen, waardoor de stof gaat uitrekken.

Hier vind je een overzicht van de onderhoudsinstructies:

ZERRES onderhoudsinstructies

ZERRES onderhoudsinstructies

30°C Onderhoudsvriendelijk: 

Zoals 40°C easy-care, maar dan voor temperatuurgevoelige stoffen.

 

 

40°C Onderhoudsvriendelijk: 

Artikelen gemaakt van modal, viscose of synthetische vezels zoals polyacryl, polyester en polyamide. Vul de trommel niet meer dan halfvol. Centrifugeer niet of slechts kort in verband met kreukgevaar.

ZERRES onderhoudsinstructies ZERRES onderhoudsinstructies

Handwas: 

Watertemperatuur maximaal 40°C. Wasmiddel voor fijne was/wol oplossen in water. Leg het textiel drijvend in de wasoplossing, beweeg voorzichtig. Niet wrijven, rukken of wringen. Textiel goed uitspoelen, voorzichtig uitwringen en in model trekken. Behandel wasgoed snel en laat het niet nat achter.

Niet wassen: 

Artikelen die op deze manier zijn gemarkeerd, mogen niet worden gewassen.

 

 

 

ZERRES onderhoudsinstructies ZERRES onderhoudsinstructies

Niet bleken: 

Bleken is niet mogelijk. Gebruik alleen bleekvrije wasmiddelen.

Niet in de droger: 

Het artikel verdraagt ​​geen drogen in een wasdroger.

ZERRES onderhoudsinstructies

ZERRES onderhoudsinstructies

Niet behandelen met oplosmiddelen: 

Chemisch reinigen is niet mogelijk. Gebruik geen vlekkenverwijderaars op basis van oplosmiddelen.

 

Behandeling met perchloorethyleen, koolwaterstoffen: 

Normale reinigingsprocedure zonder beperking. In de handel verkrijgbare vlekkenverwijderaars op basis van oplosmiddelen kunnen met beperkingen worden gebruikt. Test eerst op een onopvallende plek.

ZERRES onderhoudsinstructies

ZERRES onderhoudsinstructies

Behandeling in een reinigingsmachine met de volgende oplosmiddelen: koolwaterstoffen:

Reinigingsproces met strikte beperking van de toevoeging van vocht en/of mechanische belasting en/of temperatuur. In de handel verkrijgbare vlekkenverwijderaars op basis van oplosmiddelen mogen niet worden gebruikt.

Niet heet strijken:

Komt overeen met het ijzertemperatuurniveau "polyacryl, polyamide, acetaat": strijk glanzende of drukgevoelige artikelen indien nodig met een droge tussendoek of op de achterkant. Wees voorzichtig bij het gebruik van stoomstrijkijzers. Niet kromtrekken. Afhankelijk van de kwaliteit, binnenstebuiten strijken.

ZERRES onderhoudsinstructies

Strijk matig heet: 

Komt ook overeen met het strijktemperatuurniveau "wol/zijde/polyester/viscose": strijken onder een matig vochtige tussendoek. Stoomstrijkijzer kan worden gebruikt. Vermijd zwaar persen. Niet kromtrekken. Afhankelijk van de kwaliteit, binnenstebuiten strijken.