Zes manieren om je kleding te strijken zónder strijkijzer

Zes manieren om je kleding te strijken zónder strijkijzer

Zes manieren om je kleding te strijken zónder strijkijzer

Je kent het vast wel. Je hebt een belangrijke afspraak waar je er op je best uit wil zien en daarom al helemaal hebt bedacht wat je aantrekt. Juist wanneer je dit kledingstuk uit de kast pakt, zit het vol met kreukels.. Je hebt geen strijkijzer of strijkplank bij de hand, dus daar kun je het niet glad mee strijken. Wat nu? Geen zorgen! Wij hebben dé tips voor je waarmee je de kreukels gemakkelijk verwijderd en je geen strijkijzer meer nodig hebt.
  1. Een warme föhn

Je föhn is niet alleen handig om je haar in model te krijgen, maar heeft nog veel meer functies. Je kunt hem namelijk ook goed gebruiken om de kreukel die je net ontdekt hebt te verwijderen. Je kunt dit als volgt doen: houd de föhn ongeveer vijf tot tien centimeter van je kleding af en zet hem op middelwarme stand. Ga langzaam heen en weer over de kreukels en je ziet dat ze vanzelf verminderen. Deze tip werkt het best wanneer je kledingstuk nog vochtig is!

  1. Je stijltang

Net zoals voor je haar kun je de stijltang ook voor je kleding gebruiken om het mee glad te strijken. Eigenlijk is dit hetzelfde als je strijkijzer, maar dan met twee vlakken! Je kunt deze tip het beste gebruiken voor kleinere oppervlaktes, zoals je kraag of je mouwen. Pas op: zet hem niet op de hoogste stand, anders is de kans groter dat je een brandplek veroorzaakt.

  1. De droger en ijsblokjes

Het klinkt misschien een beetje raar, maar toch doet deze tip wonderen. Leg je kledingstuk (let wel op of het droger-bestendig is) in de droger met een paar ijsblokjes en zet hem op een warme stand. Begin met twee tot drie minuten om te kijken hoe snel het gaat. Door het gesmolten ijs ontstaat er stoom, wat zorgt voor het verdwijnen van de kreukels.

  1. Een handdoek

Niet om mee af te drogen, maar om te “strijken”. Leg je kledingstuk op een rechte, harde ondergrond zoals de tafel. Neem een vochtige handdoek en leg deze bovenop je kledingstuk. Druk vervolgens de handdoek een beetje aan en laat hem een tijdje liggen. Et voila, na een tijdje zijn je kreukels verwijderd! Deze manier duurt wel wat langer, maar is ook zeker effectief.

  1. Anti-kreukspray

Natuurlijk ook een hele goede optie! De anti-kreukspray is vrijwel de snelste manier om je kleding glad te krijgen. Je kunt deze spray kopen bij verschillende supermarkten, huishoudwinkels of natuurlijk gewoon online.

  1. De douche

Heb je de kreukel nog op tijd ontdekt? Hang dan je kledingstuk in de badkamer als je nog moet douchen. De hitte en stoom van de douche kunnen zorgen dat de kreukels (gedeeltelijk) verdwijnen. Ook wanneer je niet lang doucht. Hetzelfde effect kun je trouwens ook creëren via je waterkoker of kopje thee. Dit neemt wel wat langer de tijd in beslag en werkt het beste voor kleine oppervlaktes.